Saturday, 11 May 2013

TESTIMONI : LOSS 15KG IN 4 MONTHS



Teruja betul saya melihat gambar salah seorang pengguna Shaklee yang telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 15 kg dalam masa 4 bulan !!


Produk yang beliau amalkan adalah Set Kurus Shaklee, yang terdiri daripada:
  • LECITHIN : Untuk bakar lemak 
  • ALFAFA : Detox water retention melalui air kencing 
  • HERBLAX : Buang lemak yang sudah dipecah dan dibakar td melalui pembuangan air besar

Kalau beliau boleh, saya yakin ANDA pun boleh.

Yang penting, haruslah DISIPLIN.

Ingin tahu tips dan cara pengurusan diet yang betul dengan bantuan Set Kurus Shaklee? Contact saya laju-laju ok:)




Saya pengedar SHAKLEE anda
Halimatul Saadiah Toha (Emah Toha)
ID No. 875197
SMS : 019-5718968

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
 

TESTIMONI : SET KURUS DAN TIPS DIET PEMAKANAN



"Berat badan berlebihan adalah hasil daripada pengambilan kalori yang berlebihan daripada kadar tenaga keperluan harian di dalam badan"

Rutin harian yang hanya duduk di pejabat dan kurang melakukan aktiviti fizikal seperti bersenam menguatkan lagi faktor pertambahan berat badan.

Sebaiknya, elakkan makan makanan yang banyak lemak dan berminyak di samping mengamalkan pemakanan seimbang.

Ini kerana, berat badan yang berlebihan atau obesiti tanpa disedari akan meningkatkan risiko kesihatan dan masalah lain seperti penyakit angin ahmar (strok), tekanan darah tinggi, sesak nafas, kencing manis, rasa rendah diri dan radang sendi tulang.

Bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan, ia sebenarnya boleh dilakukan dalam tempoh cepat menggunakan cara betul agar tiada kesan sampingan yang memudaratkan.

Berikut tip yang ingin saya kongsi bersama supaya dapat membantu anda mengurangkan berat badan agar tampil lebih berkeyakinan:

Tip Diet dan Pemakanan
  • Makan lima hingga tujuh hidangan kecil berbanding tiga hidangan besar. Ini bukan saja dapat mengawal nafsu pemakanan malah memastikan tenaga anda berterusan sepanjang hari
  • Jangan tinggalkan setiap waktu makan (sarapan, makan tengah hari dan makan malam)
  • Kenali keperluan kalori seharian
  • Elakkan kalori daripada minuman. Ini adalah tip menguruskan badan yang paling senang. Hanya gantikan minuman bergula seperti teh ais, minuman coklat atau minuman ringan dengan air bebas gula. Hasilnya, anda boleh kurangkan kira-kira 10 kilogram (kg) dalam setahun
  • Banyakkan minum air mineral. Air jenis ini tidak mengandungi kalori dan tidak boleh menambahkan berat badan untuk jangka masa panjang. Tapi elakkan pengambilan garam berlebihan kerana ia akan menambah takungan air badan anda
  • Jangan makan buah-buahan terlalu banyak. Walaupun buah-buahan mengandungi vitamin dan mineral, ia juga mengandungi kalori (gula) yang boleh menggemukkan
  • Segenggam tangan karbohidrat. Sama ada anda makan nasi, roti, mi kuning mahupun kentang (semua sumber karbohidrat), pastikan saiz hidangan tidak melebihi segenggam tangan. Kalau tidak kenyang, tambahkan lauk
  • Pastikan kuantiti pengambilan protein cukup. Sebagai panduan, pastikan anda mengambil dua hingga 2.5 gram untuk setiap kilogram berat badan anda. Harus diingat, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat
  • Kawal nafsu makan. Satu-satunya cara untuk mengawal nafsu adalah dengan memastikan ia tidak dapat peluang untuk berkembang. Kalau nafsu makan sudah datang, maka sudah terlewat
Tip Senaman
  • Tukarkan gaya hidup pasif kepada gaya hidup aktif. Bersenamlah sekurang-kurangnya 30 minit sehari.
  • Berjalan kaki, menaiki tangga, melakukan kerja rumah, skipping adalah contoh senaman yang mudah:)
  • Pastikan anda bakar lemak dan bukannya glukosa. Jika anda berjoging atau bermain badminton dengan harapan membakar lemak, pastikan anda elakkan minuman berkarbonat dan bertenaga
  • Inginkan perut yang kempis? Crunches atau bangkit tubi dan peralatan abs sebenarnya tidak berkesan kerana otot abs masih diliputi dengan lapisan lemak. Maka, fokuskan usaha anda kepada senaman kardio dan penjagaan pemakanan untuk membakar lemak
  • Sauna dan bilik berwap membantu membakar kalori dan proses pencernaan.
  • Aktiviti seks adalah contoh senaman yang sememangnya banyak membakar kalori dan dapat mengurangkan stres (ooppss, yang ni untuk yang dah berkahwin je ok) 
Jika Digabungkan dengan Senaman dan Diet yang Betul, Pengambilan Makanan Tambahan dapat Membantu Mempercepatkan Usaha Anda Mengurangkan Berat Badan
  • Adakah pembakar lemak berkesan? Secara teorinya, ya, kerana dengan pembakaran kalori berlebihan ini, anda dapat mengurangkan berat badan
  • Makanan tambahan protein adalah pilihan yang baik sebagai snek. Ia rendah kalori, mudah dibeli dan boleh disimpan di pejabat mahupun di rumah
  • Dapatkan multivitamin yang baik. Kekurangan mikro-nutrisi boleh menyebabkan nafsu makan anda naik.
Set Kurus Shaklee

Di Shaklee, kami mempunyai beberapa produk yang dapat membantu anda mengurangkan berat badan.
Di bawah, saya senaraikan secara ringkas produk di dalam Set Kurus Shaklee serta fungsi-fungsinya..

VITALEA
Ia adalah multivitamin with iron formula, mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral. Digalakkan makan supaya anda rasa bertenaga, sihat dan rasa kenyang walaupun anda sedang berdiet. Jangan nanti berdiet sehingga kita kekurangan zat pula ye

HERBLAX
Berfungsi sebagai detoks. Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.
** Tidak digalakkan untuk ibu menyusu

ALFALFA
Ia adalah sejenis tumbuhan herba dan juga bersifat fiber di mana ia akan mengankut segala lemak-lemak jahat melalui proses pembuangan air besar, maknanya perut kita akan lawas.

LECITHIN
Ia berfungsi sebagai fat emulsifier iaitu memecahkan lemak di dalam badan
** Boleh digantikan atau digabungkan dengan Omega Guard kerana Omega Guard bertindak lebih cepat dalam membakar lemak

CINCH SHAKE
Protein penting untuk memelihara otot dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber)? Orang yang macam ni, yang turun itu bukan berat tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab itu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet. Cinch Shake juga membuatkan perut kita sentisa kenyang.
** Untuk ibu menyusu, disarankan pengambilan menggantikan Cinch Shake dengan
ESP

Testimoni Set Kurus Shaklee

Setiap produk di dalam Set Kurus Shaklee bukan sahaja dapat membantu anda untuk mengurangkan berat badan, malah produk-produk ini mempunyai banyak kebaikan dan khasiat lain yang boleh membantu anda meningkatkan tahap kesihatan badan. Disebabkan itulah, Set Kurus Shaklee telah menjadi pilihan ramai dan keberkesanannya juga telah diakui. Jom kita lihat testimonial dari pengguna yang telah mencuba set ini:




 
Jadi, jangan lepaskan peluang untuk kembali kurus dan langsing dengan Set Kurus Shaklee. Bukan sahaja anda semakin kurus, malah kesihatan pun terjaim. Jangan tak tau, dengan set ini, kulit anda pun akan menjadi semakin cantik tau:)

Jika anda mempunyai limited budget, jangan risau, anda masih boleh mencuba dan berjaya kurus dan cantik dengan Shaklee. Anda boleh hubungi saya,dan saya akan tunjukkan caranya.

Ramai yang dah berjaya kurus, langsing dan cantik dengan Shaklee. Rugi jika anda tak cuba tau.
Contact saya laju-laju ok:)


Saya pengedar SHAKLEE anda
Halimatul Saadiah Toha (Emah Toha)
ID No. 875197
SMS : 019-5718968

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyaki

KENCING KOTOR SEWAKTU HAMIL

Apa itu dan mengapa wanita hamil menghidapi kencing kotor ?? Urinary Tract Infection (UTI) a.k.a Jangkitan Kuman Di saluran Kencing J...