Tuesday, 1 April 2014

FIRST TIME GUNA UPT DIGITAL CLEARBLUE

Hari ni terasa nak share story yang menggembirakan.. I'm pregnant for my 4th baby...SUBHANALLAH..sangat teruja n masih x percaya..sbb rasenya baru sangat deliver my princess awal february 2013 yang lepas..

Liysa Qarmieyla Othman  07022013
Tapi xpe la dah rezeki..terima je la...patut la rase murah sangat rezeki kebelakangan ni permintaan sentiase meningkat x penah putus...ada je order and COD untuk produk JAMU SUSUK DARA, SHAKLEE and NAWAL HERBAL BEAUTY...






Alhamdulillah...ok terus pada tujuan asal entry ni..camane leh tetibe nak buat UPT dengan digital UPT brand CLEARBLUE ni...
-
-
-
beli dekat GUARDIAN harga RM29.90 tapi ade less so tinggal RM26.90..
ceritanya macam ni..lepas je deliver n habis pantang Alhamdulillah berat kembali turun seperti yang di harapkan..from 71 kg to 56kg 

nak kembali kurus, cantik n sehat lepas deliver boleh wassap sy 019-5718968
so after 4 month fully breastfeed Liysa..i got my 1 first period..so terus la g KK(klinik kesihatan) untuk 1st appointment jadual pil perancang..sooo since still fully bfeed pil perancang NORIDAY  je la yang sesuai sbb x keringkan air susu..

 
so, makan la cam biase untill bby dah 7 bulan cam tu..nurse suruh tukar pil sbb takut dah x effective dgn badan sbb bby dah start makan..so kekerapan menyusu dah menurun...alahai..tp kalau tukar pil perancang confirm susu akan stop terus (dr pengalaman yang lepas )..so gamble je la x g kk lagi untuk amik stock noriday..just g beli kat farmasi..sbb niat di hati nak bfeed liysa sampai 2 taun..di pendekkan cerita..after 10month, rase period start gelong..still ada period..cuma datang dalam 2-3 hari..then stop..masuk bulan ke 11..period terus x datang..tp still x syak pape lagi..sbb rase benda tu normal je..tapi makin lama perut makin bonc**...until my son tegur..hahah..hampeh betul...'' mama, mama...nape perut mama gemuk?mama ada baby ehhh...".Aiseh..mase tu dah cuak jugak...xkan la ade baby kot..sebab berat x naik..xde alahan xleh bau bawang n pasar malam macam yang lepas2..morning sickness sume xde...so..biar je la..mungkin perut je naik sbb asyik makan nasi lauk ayam je kot...sampai satu hari husband tegur apesal bunc** sangat, tu la org ajak jogging xmau..asyik jalan je..mane nak kurus..hadoiiiii...terus STRESSSSS...pastu terasa perut cam keras sikit kat bahagian ari2..mintak tolong my hsbnd urutkan..sbb rase cam angin pusing2 dalam perut..time dia tolong urut tu..dia cakap..''erk..kenape ade benda keras2 ni..bila tekan blah kanan benda ni g belah kiri..macam bukan angin je.."hmmm..dalm hati dah syak dh yang diri sendiri ni cam pregnant je..tp still takut nk wat UPT...bila perut dah makin besar n last day period pun dah lupa...terus la g GUARDIAN beli digital UPT clearblue ni..1st untuk terus tau smada memang pregnant or x..2nd untuk tau dah berapa bulan..
sooo...here the result
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jadi menurut clearblue UPT test kit ni..sah la sy dh pregnnt 5+ weeks..rasenye dah bebelas kot sbb perut pun dah nampak obvious..so esok boleh start buat buku merah...yang pasti mesti kene bebel ngn nurse sbb lambat buat buku n bermula la balik episod minum air gula untuk MGTT test n ambik darah bnyak kali..hmmm part ni yang x berapa nak syiokk..apepun tepakse la bertahan untuk 'rezeki' yang Allah bg ni...and sekarang pun dah rase baby start gerak2 dalam perut..




No comments:

Post a Comment

KENCING KOTOR SEWAKTU HAMIL

Apa itu dan mengapa wanita hamil menghidapi kencing kotor ?? Urinary Tract Infection (UTI) a.k.a Jangkitan Kuman Di saluran Kencing J...